Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Jde Peet’s, Türkiye Operasyonlarını Yeniden Yapılandırıyor: Of Çay Satışa Çıkıyor

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s tarafından satın alınan Of Çay, bu kararla birlikte yeniden el değiştirmeye hazırlanıyor.

SATIŞ İÇİN AYRINTILAR PAYLAŞILACAK

Jde Peet’s yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, çay biriminin şirketin genel kârlılığını olumsuz etkilediği belirtilerek, satış kararının arkasında yatan nedenin bu olduğu ifade edildi. Şirket, potansiyel alıcılarla görüşmelerin sürdüğünü ve satış sürecinin 1 Temmuz’da kamuoyuyla daha ayrıntılı bir şekilde paylaşılacağını duyurdu.

NEDEN SATIYOR?

Dünya’da yer alan şirketin açıklamasına göre bu karar, küresel ölçekte yürütülen operasyonel sadeleşme ve verimlilik stratejisinin bir parçası. Aynı kapsamda ABD pazarında L’Or Barista kahve makinelerinin satışının durdurulacağı ve bu segmentin Peet’s markası altında yeniden yapılandırılacağı bilgisi de kamuoyuna sunuldu.

Türkiye’de çay sektörünün önemli oyuncularından biri olan Of Çay, Jde Peet’s yönetimi altında özellikle Karadeniz Bölgesi’nde bölgesel bir üretim ve tedarik üssü olarak konumlandırılmıştı. Şirketin satışı, çay sektöründe önemli bir el değişimi anlamına geliyor.

ABD TARİFELERİ ETKİSİNDE Mİ?

Mart ayında Avrupa pazarında pozitif sinyaller aldıklarını belirten Jde Peet’s yetkilileri, kahve fiyatlarında yaşanan %28’lik artışa karşı yeni fiyat stratejileri geliştirmeye odaklandıklarını kaydetti. ABD’nin yürürlüğe koyduğu ticaret tarifelerinin ise şirketin genel finansal yapısında önemli bir değişikliğe yol açmasının beklenmediği ifade edildi.

Of Çay’ın yeni sahibi kim olacak, yerli mi yabancı mı? 1 Temmuz’da açıklanacak detaylar Türkiye çay sektöründe önemli gelişmelere yol açabilir.

Related Posts

Hindistan ile turizim savaşları mı başlıyor? Milyon dolarlar risk altında!

Türkiye’nin, Hindistan ile Pakistan arasında süregelen ve şimdi de savaşa dönüşn siyasi gerilimde Pakistan’a yakın durduğunu savunan Hint medyası ve sosyal medya kullanıcıları Türkiye’ye yönelik boykot çağrısı yaptı. TurkeyBoycott etiketiyle yapılan …

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

Kruvaziyer turizmin rotası Kuşadası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ayda limanlara uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artışla 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının ise yüzde 52,3 artışla 205 bin 758 yolcuya yükseldiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Kuşadası limanı 75 bin 499 yolcu ve 67 kruvaziyer gemi ile en fazla yolcu ve geminin uğrak yaptığı liman oldu.” dedi

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Tefecilere büyük vurgun! 75 gayrimenkul, 34 araba, binlerce çek ve senet…

Tefecilere yönelik Çanakkale merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, 1 milyar 250 milyon TL değerindeki 75 gayrimenkule ve 34 araca el konuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyına ilişkin kişisel X hesabında yaptığı paylaşımda operasyonun …

Enerji Bakanı’ndan doğal gazla ilgili kötü haber

Elektrik ve doğal gazla ilgili açıklama yapan Bakan Bayraktar, örtülü zam sinyali verdi.